Dansk Shabby chic och Vintage living inredningsaffär i centrum av Pargas

Om Tre Små Rum

I oktober 2001 köpte vi en 100 år gammal köttbutik/slakterifastighet mitt i Pargas centrum. Vi renoverade butiken invändigt på egenhand och lärde oss i den vevan att lägga både spännpapp och golv. Butiken öppnade i april 2002.

I början var vi tre innehavare, alla hemmamammor med sammanlagt 14 barn i åldern 3-15 år. För att skilja oss från övriga inredningsaffärer bestämde vi oss för att inreda vår butik som ett hem. När man steg in i affären kom man till ett vardagsrum där elden sprakade i brasan. Från vardagsrummet kom man vidare till en hall, köket och sovrummet. Våra varor tog vi från Danmark och Sverige, vilket då var ganska nytt. Numera är den danska inredningsstilen allombekant men den ligger oss fortfarande varmt om hjärtat.

Allt har dock sin tid. Lika snabbt som vi förvärvade fastigheten, sålde vi den vidare då en intresserad köpare uppenbarade sig juni 2008. Tiden var inne för förändring!

Den 2 februari 2009 öppnade vi på Pargas Gamla Malmen, i två röda torp. Det ena torpet inreddes i shabby chic-stil, allt från småsaker till möbler. Vi blandade nytt och gammalt på eget personligt sätt. Det andra torpet gjordes i New England-stil, väl passande till skärgård och en skärgårdsstad. Tapeter, tyger, sömnadsservice, inredningsrådgivning och möbelsnickarservice hörde fortsättningsvis till våra tjänster.

Vår nuvarande affär på Köpmansgatan 8, alldeles i centrum av Pargas, öppnade dörrarna 7.5.2011. Vi huserar nu i ett gammalt trähus, helt i vår stil. Intill butiken finns behändigt en stor parkeringsplats.

I augusti 2012 sålde Maiju sin andel av Tre Små Rum till Helena som på detta sätt uppfyllde en långvarig dröm om egen företagsverksamhet.

Vi fortsätter med full iver och glädje i inredningens tecken!